Exista un total de 5509 de filme online in acest moment la noi pe site

Dead Poets Society – Cercul Poetilor Disparuti (1989)

0
( Film Online )
reclama facebook online Dead Poets Society   Cercul Poetilor Disparuti (1989) online

dead poets society 300x300 online Dead Poets Society   Cercul Poetilor Disparuti (1989) online
La sfârşitul anilor ’50, într-o şcoală de elită din Nеw England un profesor de literatură non-conformist (Robin Williams) îşi învaţă elevii să se abată de la litera cărţii şi să dea frâu liber pasiunilor.
La început timoraţi şi obişnuiţi să respecte regulile rigide care le ordonează viaţa la şcoală şi acasă, băieţii sunt reticenţi la cerinţele acestui profesor excentric care îi împinge să rupă din manuale paginile cu comentarii stupide sau să se urce pe bănci ca să privească viaţa din alt unghi… Încetul cu încetul se lasă însă seduşi de stilul şi învăţăturile lui (Trăieşte clipa! Trăieşte ziua! Trăieşte o viaţă extraordinară!), prinzând curaj să se exprime liber şi să îşi urmeze visurile. Una dintre pasiunile lor e desigur poezia şi astfel descoperă că profesorul lor, care în adolescenţă învăţase la aceeaşi şcoală, făcuse parte din Cercul poeţilor dispăruţi, un cenaclu misterios format din elevi îndrăzneţi, care se reuneau într-un fel de grotă din apropierea şcolii şi citeau poezie – a lor sau a marilor dispăruţi. Cu această legătura peste generaţii care îi apropie de profesor, băieţii capătă mai multă îndrăzneală, dar viaţa şi libertatea din afara orelor de literatură se dovedesc a nu fi chiar аtât de uşοr de cucerit. În urma neînţelegerilor cu un tată autoritar şi inflexibil, unul dintre băieţi se sinucide, iar profesorul e găsit ţap ispăşitor şi dat afară. Iar înainte ca vechea ordine şi disciplină să se reinstaureze la orele de literatură, băieţii îşi iau un mut şi emoţionant la revedere de la profesorul pe care îl consideră pedepsit pe nedrept. Din această întâlnire, profesorul şi elevii rămân cu o lecţie de viaţă învăţаtă, dar şi cu o amintire tandră care îi va ajuta să-şi aline durerea pe care o aduce întotdeauna pierderea inocenţei.
Server 1

Server 2

facebook fete online Dead Poets Society   Cercul Poetilor Disparuti (1989) online
165
S-ar putea sa-ti placa si urmatoarele Filme Online
Frontera (2014)
978 Vizualizari
War Story (2014)
518 Vizualizari
Comentarii Vrei sa comentezi ?
Val Sal says:

Profesorul isi retraieste alaturi de studentii sai clipe din propria copilarei – pe atunci nemarcata de prea multe evenimente interesante. Regulile scolii sunt insa la fel de stricte zilelor in care Robin Williams (caci el era profesorul) – era student al scolii si unde isi preda orele de literatura in momentul desfasurarii actiunii. Este o razvratire personala si veche impotriva regulilor impuse si rigide, care ingradesc exprimarea libera a imaginatiei, fanteziei si personalitatii, reducand consistent din valoarea umana- considera profesorul, dealtfel, o fire extrem de sensibila si sentimentala. Drama care se intampla si care reprezinta punctul culminant al actiunii, orienteaza cursul spre un deznodamant tragic, cu eliminarea din sistem a profesorului considerat vinovat de moartea unuia dintre studentii sai. Insa semnalul de alarma actionat de profesor ramane un fapt marcant in viata studentilor sai, care raman cu o importanta lectie de viata: Traieste clipa, si descopera in tine forta cu care poti patrunde adevarul, printr-o alta viziune, percutanta si evolutiva, care sa iti dezvaluie adevarul despre propriile simtiri. “Carpe Diem!” este de fapt leitmotivul actiunii si mesajul final.Merita vazut.;)